Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2010

Ένα παραμύθι ακόμη...

Οι περιπέτειες της Σταχτοπούτας και του Πινόκιου

Μια φορά και έναν καιρό ζούσαν ο Πινόκιο και η Σταχτοπούτα. Ήταν πολύ καλοί φίλοι. Αυτές τις περιπέτειες που θα σας πω έγιναν το 2009 με τον Πινόκιο και τη Σταχτοπούτα στο Παρίσι.
Χιονία Τελιζένκο 
Ε2


Μια μέρα, λοιπόν, ο Πινόκιο έβλεπε τηλεόραση και είδε στις διαφημίσεις την Eurovision και αμέσως το είπε στην καλή φίλη του τη Σταχτοπούτα:

- Σταχτοπούτα! Σταχτοπούτα! Θα πάμε στη Νορβηγία! Θα δούμε την Eurovision!
- Πινόκιο τι λες; Μπορούμε να την δούμε από την τηλεόραση!
- Εγώ, όμως, θέλω να δω από κοντά.
- Καλά! Εσύ μαζεύεις βαλίτσες!


Έτσι, λοιπόν,  όταν ο Πινόκιο και η Σταχτοπούτα ήρθαν στο αεροδρόμιο, η Σταχτοπούτα βαριόταν να πάει να αγοράσει τα εισιτήρια και έτσι πήγε ο Πινόκιο.  Όταν κάθισαν στο αεροπλάνο η Σταχτοπούτα ζήτησε να δει λίγο τα εισιτήρια και βλέπει: «Παρίσι – Αίγυπτος»!

- Πινόκιο! Τι έκανες;;;
- Μα δεν είχε άλλα!

Μόλις βρέθηκαν στην Αίγυπτο είδαν έναν κύριο που πουλούσε παλιά λυχνάρια. Στη Σταχτοπούτα άρεσε πάρα πολύ και πήρε ένα. Της είπε τότε ο κύριος:

- Αν το τρίψετε τρεις φορές θα εμφανιστεί ένα τζίνι!
- Ευχαριστώ πολύ!

Ο Πινόκιο δεν άντεχε άλλο και έτσι το έτριψε. Μετά εμφανίστηκε ένα τζίνι που έμοιαζε με τον Φαραώ. Το τζίνι τους εξήγησε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο μια ευχή!  Η Σταχτοπούτα και ο Πινόκιο ζήτησαν να τους πάει στη Νορβηγία, όμως ήταν αργά πια. Ο παλιός και θυμωμένος αφέντης αυτού του λυχναριού, δηλαδή του τζίνι, όταν έμαθε ότι το λυχνάρι είναι σε ξένα χέρια και όταν βρήκε τους ξένους, θέλησε να παλεύει μαζί τους για να δει ποιος αξίζει αυτό το τζίνι. Το τζίνι, όμως, σαν καλός τζέτελμαν, δεν άφησε τη Σταχτοπούτα και ειδικά τον Πινόκιο, πήγε και πάλεψε αυτός μαζί του. Το τζίνι είπε, λοιπόν, στον παλιό κάτοχό του:

- Για να δούμε ποιος είναι πιο δυνατός! Όποιος μεταμορφωθεί σε ποντίκι θα κερδίσει!

Ο αντίπαλός του, φυσικά, μεταμορφώθηκε πρώτος σε ποντίκι, αλλά δεν ήταν τόσο έξυπνος, γιατί το τζίνι μεταμορφώθηκε σε γάτα και τον έφαγε!

Αμέσως μετά τη χώνευσή του, το τζίνι τους πραγματοποίησε την ευχή τους. Σε 5 λεπτά ήταν  στη Νορβηγία που εκεί τους αποχαιρέτησε.

Όμως η Σταχτοπούτα και ο Πινόκιο πέρασαν τέλεια στην Eurovision με τραγούδι και χορό εκείνη την πανέμορφη βραδιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου