Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

Ένα μαγικό παραμύθι...


Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν στους μάγους και στις μάγισσες. Τα παιδιά όμως λένε ακριβώς το αντίθετο. Εγώ εδώ συμφωνώ με την δική μου κατηγορία, με τα παιδιά. Η μόνη διαφορά που έχουμε είναι ότι εγώ έχω και τον λόγο.
Μια μέρα το αφεντικό μου, μού είπε να πάω να παραδώσω ένα γράμμα στην κυρία Γκρίντλυ. Δεν είχα ιδέα ποιος της το έστελνε αλλά δουλειά μου ήταν να το παραδώσω. Ξεκίνησα για το σπίτι της και μου άνοιξε μια φίλη της που ισχυριζόταν πως την έλεγαν Τζάκι. Εγώ είπα απλά ότι το γράμμα ήταν για την κυρία Γκρίντλυ. Μου απάντησε ότι θα τις το δώσει όταν γυρίσει.
 Έφυγα από το σπίτι και έτρεξα στο ταχυδρομείο. Πήγα εκεί για να δω ποιος έγραψε αυτό το γράμμα. Είδα ότι το γράμμα είχε γραφτεί από έναν αστυνομικό της πόλης. Το μήνυμα έγραφε: 


«Γεια σου κυρία Γκρίντλυ, είμαι σίγουρος πως ξέρετε τον λόγο αλλά θα το πω. Είσαι ύποπτη για το αν είσαι μάγισσα. Αν δεν είσαι, καλώς, όμως αν είσαι θα σε συλλάβουμε και θα δικαστείς και αν βρεθείς ένοχη θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου στη φυλακή! Με ευχές, η αστυνομία.»

Στο μεταξύ στο σπίτι της κυρίας Γκρίντλυ γινόταν ο κακός χαμός, επειδή τελικά η Γκρίντλυ ήταν στο σπίτι από την αρχή και η Τζάκι της διάβασε το γράμμα. Έγινε έξαλλη. Τότε πήρε την πρωτοβουλία να  πει στον Μέλβιν, τον γιο της, να πάει να με βρει. Ο Μέλβιν με βρήκε στο πι-κε-φι και με πήγε στο σπίτι της. Η Γκρίντλυ άρχισε να μου φωνάζει αλλά της είπα ότι δεν έγραψα εγώ το γράμμα μόνον το παρέδωσα. Της είπα ποιος είναι ο συγγραφέας και με διέταξε να τον φέρω στο σπίτι της. Ο αστυνομικός ήρθε αλλά έφερε μαζί του και τον καθηγητή Δημήτρη. Ο καθηγητής ήταν και θα είναι για πάντα ο εφευρέτης μιας συσκευής που βρίσκει αν είσαι μάγος ή μάγισσα. 

Μπήκαν μέσα και ο Δημήτρης έκανε σάρωση την Γκρίντλυ. Το witcometer- έτσι λεγόταν η συσκευή- βρήκε ίχνη μαγείας αλλά καθόλου έντονα. Τότε την χειρότερη πιθανή στιγμή εμφανίστηκε στο δωμάτιο η Μαλβέντρα η μάγισσα που ήταν και η κολλητή της από την σχόλη μαγισσών. Ο αστυνόμος κατάλαβε ότι η Μαλβέντρα είναι μάγισσα από το πράσινό της πρόσωπο, από το μυτερό της καπέλο και από την μαύρη της στολή. Τότε το witchometer έπιασε κόκκινο. Αυτό σήμαινε πως μέσα στο σπίτι υπήρχε υπερβολική μαγεία.


Η Μαλβέντρα το θεώρησε απολύτως  φυσιολογικό, διότι η ίδια είναι μάγισσα και είπε πως η Γκρίντλυ είναι μάγισσα και αυτή. Τότε ο αστυνόμος κατάλαβε ότι η Γκρλίντλυ έλεγε ψέματα. Διαφώνησε κάθετα και έριξε και ένα χαστούκι στην Μαλβλεντρα. Ο αστυνόμος ρώτησε γιατί διαφωνεί αφού το είπε η κολλητή της.

Μετά από λίγο η Μαλβέντρα βρήκε και απόδειξη. Μια φωτογραφία έξω από την μαγική σχολή. Και από πίσω ήταν και ο Ρομπέρτο ο θαυμάσιος. Και ξαφνικά με το που ακούστηκε το όνομά του πετάχτηκε μπροστά μας. Κατά φωνή και ο γάιδαρος που λέμε. Ο Ρομπέρτο ήταν συμφοιτητής με την Γκρίντλυ και την Μαλβέντρα.

Η Γκρίντλυ το θυμόταν αυτό όμως τους είπε ότι δεν τελείωσε την εκπαίδευσή της, δηλαδή ότι δεν είχε τελειοποιήσει τις μαγικές ικανότητές της. Ο Ρομπέρτο και η Μαλβέντρα είπαν ότι λέει ψέματα. Η Γκρίντλυ τότε θύμωσε και πέταξε από το χέρι της μία μεγάλη αστραπή που έκαψε τα μαλλιά του Ρομπέρτο. Αυτός βλέπετε ήταν ο σκοπός τους να την τσαντίσουν και να κάνει μαγικά χωρίς να το θέλει. Βέβαια δεν ήταν μέσα στο σχέδιό τους να καούν τα μαλλιά του Ρομπέρτο αλλά εντάξει και ο ίδιος είπε πως πιο πολύ άξιζε να ξετρυπώσουν την Γκρίντλυ από τα μαλλιά του.

Η Μαλβέντρα απ-ό την άλλη ένιωσε κάπως άσχημα για αυτό που έκανε, διότι υποτίθεται πως ήταν κάποτε κολλητές και όπως λέει και αυτή: Μια φορά κολλητός πάντα κολλητός. Οπότε το είπε στον Ρομπέρτο και επειδή είναι τόσο χαζοί και οι δύο προσπάθησαν να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποδείξουν ότι η Γκρίντλυ δεν είναι μάγισσα. Ο αστυνόμος έλεγε ότι δεν άλλαζε γνώμη με τίποτα μετά από αυτά που είχαν δει τα «καημένα» του τα μάτια. Η Μαλβέντρα, ο Ρομπέρτο και η Γκρίντλυ κάλεσαν τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης για να αποφασίσει αυτός. Αυτός όταν ήρθε τρόμαξε με την φάτσα της Μαλβέντρα. Στην αρχή νόμιζε ότι πήγε σε λάθος σπίτι αλλά ο Ρομπέρτο τον επιβεβαίωσε ότι ήταν το σωστό. Ο αρχηγός συνήθισε την φάτσα της Μαλβέντρας και άκουσε τις δύο γνώμες. Η πρώτη ήταν ότι η Γκρίντλυ είναι μάγισσα και η δεύτερη ότι δεν είναι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας τα άκουσε και τα δύο και είπε: «Αν έχετε αποδείξεις θα πω αν δεν έχετε όχι.» Η Μαλβέντρα και ο Ρομπέρτο είπαν ότι έχουν, ο αστυνόμος το ίδιο. Ο αρχηγός ζήτησε πρώτα τις αποδείξεις του αστυνόμου. Αυτός έδειξε την φωτογραφία που του είχε δείξει η Μαλβέντρα όταν ισχυριζόταν ότι η Γκρίντλυ είναι μάγισσα. Ο αρχηγός ρώτησε ποιος είναι στην φωτογραφία. Ο αστυνόμος απάντησε ότι είναι η Μαλβέντρα με την Γκρίντλυ. Ο αρχηγός είπε επίσης ότι τραβήχτηκε στην μαγική σχολή από τον Ρομπέρτο τον Απρίλιο του 2003. 

Μετά ο αρχηγός ζήτησε τις αποδείξεις της Μαλβέντρας και του Ρομπέρτο. Αυτοί είπαν δύο πράγματα. Πρώτον, οι αποδείξεις είναι μία φωτογραφία που η Γκρίντλυ αποχωρεί από την σχολή και δεύτερον ότι οι αποδείξεις του αστυνόμου ήταν λανθασμένες, διότι δεν είναι δυνατόν να την τράβηξε ο Ρομπέρτο επειδή φαίνεται στη φωτογραφία. Άλλος λόγος ήταν το ότι η φωτογραφία δεν είχε τραβηχτεί τον Απρίλιο είχε τραβηχτεί  τον Ιανουάριο και όχι του 2003 αλλά του 1997. Ο αρχηγός είπε πως οι αποδείξεις του αστυνόμου ήταν ανοησίες και του πήρε το σήμα. Όσο για την κα Γκρίντλυ την άφησαν ήσυχη, επειδή ο αρχηγός είπε ότι δεν είναι μάγισσα. Ο αστυνομικός πλέον είναι άνεργος και η Γκρίντλυ, ο Μέλβιν, η Μαλβέντρα η μάγισσα, η Τζάκι, ο Ρομπέρτο ο θαυμάσιος και οι φίλοι τους έζησαν την υπόλοιπη ζωή τους όπως ζούσαν πριν τους πάω αυτό το καταραμένο γράμμα. Με απλά λόγια δηλαδή, έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου